Son Así is opgericht in de zomer van het jaar 2000. Het concept, een band die zich niet beperkt tot het traditionele Cubaanse repertoire (de cubaanse son), maar dat combineert met andere muziek uit het Caribisch gebied (merengue, cumbia, bachata enz.) en dat alles op een aangenaam geluidsniveau bleek aan te slaan.

Al snel werd Son Así veel gevraagd voor de meest uiteenlopende gelegenheden, van jazzfestivals tot bruiloften.

Sinds 2016 is Yazmin Saveedra de vaste frontvrouw.


De muziek van Son Asi kenmerkt zich door 2- en 3-stemmige zang, het typische geluid van de dubbelsnarige 'tres' en een swingende ritmesectie van gitaar, bas en percussie.

Onder aanvoering van onze zangeres Yazmin verzorgen wij een hartverwarmend optreden in een ontspannen sfeer.

Yazmin Saveedra: zang

Yazmin is geboren en opgegroeid in Havana waar ze haar carrière begon als professioneel danseres. Eenmaal in Nederland werd ze een veel gevraagde zangeres en trad op met o.a. haar eigen band Perla Negra. Met haar prachtige stem en overtuigende presentatie maakt ze van elk optreden een feest!

Anurakt Scheepers: tres/coro

Alweer ruim 30 jaar geleden is hij afgestudeerd als klassiek gitarist aan het Sweelinck Conservatorium. In 1994 maakte hij zijn latin-debuut als bassist, 5 jaar later werd hij verliefd op de Cubaanse tres. Hij is al 17 jaar bandleider/tresero van de groep Son Así.

Erik Jan Hertogs: gitaar

Erik Jan speelt in Son Así de "rallao", een voor de Cubaanse son typerend gitaar-slagje waarmee hij de basis legt voor de swing van de band. Behalve in Cubaanse muziek heeft hij zich verdiept in flamenco en in Braziliaanse muziek.

Minco Coenraad: bas/coro

Minco's leven is voor een groot gedeelte gevuld met muziek: Als muziekleraar op een middelbare school, als begeleider van verschillende amateur-salsabands in het Amsterdamse Muziekpakhuis en als bassist in verschillende latingroepen.

Jochen Hachgenei: percussie

Jochen Hachgenei kwam in 1989 naar Nederland om Latijns Amerikaanse percussie te studeren. Vanaf zijn studietijd aan het conservatorium tot nu, speelt hij conga, timbales, bongo en cajon in diverse latin bands. Daarnaast geeft hij percussieles aan oud en jong in het Muziekpakhuis in Amsterdam.

contact: info@sonasi.nl of bel 06-24 965 966